spacer

Activiteiten

spacer

spacer

Een loepbril geeft u een loepzuivere vergroting bij werk waar hoge precisie vereist is. Door de heldere vergroting is het mogelijk op nauwkeurige wijze te opereren terwijl u een juiste werkhouding aanhoudt. Deze moderne loepbril is van origine ontwikkeld in samenwerking met het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam en zijn ook zeer geschikt voor gebruik in de dierenartsenpraktijk. De bril voldoet aan de WIP richtlijn en is comfortabel in het dragen, mede door het lichte gewicht.

loepbril dierenarts

Wat kunt u verwachten van de Binoc One loepbril?

 • Hoogwaardige optiek voor een heldere 2.5x vergroting
 • Through The Lens techniek
 • Werkafstand standaard 42 en 55 cm
 • Zichtveld door loupes > 10 cm
 • Scherpte-diepte marge: 10 cm naar voren en 10 cm naar achteren
 • 3-traps verstelbare zij-veren
 • Uiterst licht in gewicht; zeer comfortabel ook bij langdurig gebruik
 • Oogcorrectie kan worden verwerkt in glazen én loepsysteem

Binoc Falcon: uitbreiding bril mét lichtbron

Behalve de Binoc One, een standaard loepbril, is er ook de mogelijkheid om de loepbril uit te breiden met het innovatieve lichtsysteem Binoc Falcon. Een volledig draadloze lichtbron die toepasbaar is op vrijwel ieder model loepbril. Zo vergroot u het zicht verder aan de hand van een kleine lamp die u boven op de loepbril klikt. Dit draadloze LED lichtsysteem heeft een oplader waarmee de lamp opgeladen kan worden tot een bruikbare werktijd van meer dan 70 minuten. Ook krijgt u bij de aanschaf van de Binoc Falcon twee lichtunits waardoor u de behandeling van het dier zonder noemenswaardige onderbreking kan voortzetten wanneer de eerste accu leeg raakt.

Dactari Dierenartsencoöperatie is een samenwerking aangegaan met Dental ProVision om deze loepbrillen tegen een verlaagd tarief aan te kunnen bieden. Wilt u meer informatie over de loepbril of wenst u een demonstratie op locatie? Geef dit door via het formulier op www.dactari.nl/voordeel of neem direct contact en mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  

Wilt u meer weten over onze partner in loepbrillen? Bekijk de website van Dental ProVision.

BonGo Solar is één van de meest vooraanstaande leveranciers in Nederland op het gebied van zonnepanelen. Dactari Dierenartsencoöperatie is een samenwerking aangegaan met BonGo Solar om u een collectiviteitsvoordeel te kunnen bieden op de aankoop van zonnepanelen. Dit betreft niet alleen zonnepanelen voor uw dierenartsenpraktijk, ook krijgt u via Dactari korting op de aankoop van zonnepanelen voor het dak van uw eigen woning (dit geldt voor iedereen die werkzaam is bij een dierenartsenpraktijk).Investeer in uw toekomst met zonne-energie en draag direct bij aan een beter milieu. 

BonGo Solar, expert in zonnepanelen

Bij de keuze voor zonnepanelen, zijn drie belangrijke vragen die beantwoord moeten worden:

BonGo solar logo 1

 • Wat is uw energieverbruik?
 • Wat is uw budget?
 • Wat vindt u mooi?

De experts van BonGo Solar gaan samen met u in gesprek om deze vragen te beantwoorden. Aan de hand hiervan zal er een pakket worden samengesteld, passend bij uw situatie en wensen. Zo weet u zeker dat u het gewenste resultaat haalt uit uw investering. Met het collectiviteitsvoordeel bespaart u honderden euro's op de aankoop van zonnepanelen en gaat u dus ook eerder terugverdienen op uw investering. BonGo Solar levert alleen zonnepanelen van de beste kwaliteit en garandeert dan ook een maximaal rendement. Dit houdt in dat de zonnepanelen na 25 jaar nog steeds minimaal van 80% van het installatie gegarandeerde vermogen aan elektriciteit opleveren. Meer weten over BonGo Solar? Ga hier naar de website.

Wanneer u geïnteresseerd bent in de zonnepanelen van BonGo Solar, kunt u naar de website van BonGo Solar gaan en vrijblijvend een aanmeldformulier invullen

Energie speelt een steeds grotere rol in de besparing van kosten en een duurzame bedrijfsvoering. Tegelijkertijd is de energiemarkt complexer geworden door schommelende energieprijzen, technologische ontwikkelingen en nieuwe doelstellingen met betrekking tot duurzaamheid.

Logo Energy Services

Bij veel ondernemers roept dit vragen op zoals:

 • Welke mogelijkheden zijn er en welke keuze kan ik het beste maken?
 • Welke overwegingen zijn het belangrijkst voor mijn onderneming?
 • Hoe geef ik effectief invulling aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen?

 Om u meer grip te geven op deze beweeglijke markt heeft Dactari Dierenartsencoöperatie een betrouwbare energiepartner gevonden in Energy Services, hét aanspreekpunt voor uw energie gerelateerde vragen. Door voor de collectieve inkoop van energie samen te werken met deze energiepartner, kunnen ze u sterke producten en diensten aanbieden. Niet alleen nieuwe inkoopstrategieën, maar ook diensten op het gebied van energiemanagement zoals energiemonitoring, energiebesparingsonderzoeken, vergroening en CO2-compensatie.

Energy Services biedt u scherpe tarieven in combinatie met gunstige voorwaarden. Ze ontzorgen u op het gebied van energie met passend advies en de inkoop van energie aan de hand van jarenlange ervaring in deze sector. De experts van Energy Services werken op een snelle, informele en non-nonsense manier samen met de klant, waardoor u op de hoogte blijft en de energie inkoop met een gerust hart aan ze overlaat.    

Wanneer u geïnteresseerd bent in de advisering en energie inkoop van Energy Services, kunt u een kosteloze contractanalyse laten doen. Hierin worden uw huidige leveringskosten vergeleken met de collectieve tarieven van Energy Services. Wilt u weten hoeveel u kunt besparen met Energy Services? Meld u nu aan voor een kosteloze analyse.

Wilt u meer weten over Energy Services? Klik dan hier om naar de website te gaan. 

Lurvink Jas RENaast de schoonmaak- en hygiëneartikelen kan Carel Lurvink u ook geheel voorzien van nieuwe bedrijfskleding. Het assortiment is zeer uitgebreid en loopt van polo's tot overalls, van jassen tot truien. Het mooiste is nog dat Carel Lurvink de kleding kan voorzien van een bedrukt of borduurd logo. Op de foto staat het Dactari bestuurslid Reinard Everts in zijn Dactari-jas waarin het logo uitstekend is geborduurd.

Bekijk het gehele assortiment op de website van Carel Lurvink.

logo Carel LurvinkCarel Lurvink geeft Dactari leden 10% korting op bedrijfskleding. U kunt zich aanmelden via het formulier op www.dactari.nl/voordeel.

Saval logoHet lijkt misschien niet zo heel belangrijk, maar toch dienen uw blusmiddelen (draagbare blustoestellen en de haspels) ieder jaar gecontroleerd te worden. Waarschijnlijk is dit ook een eis vanuit uw verzekeraar. Dactari snapt heel goed dat dit niet iets is waar u dagelijks mee bezig bent. Om deze reden is de coöperatie een samenwerking aangegaan met Saval. Zij hebben ruim 90 jaar ervaring op het gebied van brand- en vluchtveiligheid. Ruim 200 medewerkers zijn dagelijks in het hele land bezig met het controleren, onderhouden, produceren en plaatsen van alles wat te maken heeft met de veiligheid in bedrijven.

Saval Vluchtwegverlichting

Als Dactari lid ontvangt u aantrekkelijke kortingen:

 • 20% korting op aanschaf van nieuwe en/of vervangende blusmiddelen;
 • speciale prijzen voor het laten doen van de jaarlijkse controles;
 • 10% extra korting wanneer u naast brandblussers ook brandslanghaspels of noodverlichtingsarmaturen laat controleren;
 • 15% extra korting (op basisprijs) wanneer u controles op alle drie de categorieën laat uitvoeren

BHV opleidingen

Hiernaast biedt Saval zowel de basiscursus BHV als herhalingscursus BHV aan voor onze leden. Overweegt u om binnenkort een BHV-cursus te volgen? Vul vrijblijvend onze korte enquête in en geef aan welke situaties u graag zou behandelen tijdens de cursus.

Een BHV-cursus kan individueel gevolgd worden, maar ook met de gehele praktijk (een leuk idee voor teambuilding!). Saval biedt gespecialiseerde trainingen voor praktijken. Het is ook mogelijk om met een aantal praktijken samen een groepstraining te organiseren. Dactari kan u hierbij ondersteunen! Wilt u meer informatie over de BHV-cursus van Saval? Neem gerust contact op met Dactari om de mogelijkheden te bespreken of meld u direct aan via onze voordeelpagina en laat u adviseren door een adviseur van Saval. 

Wat kan Saval nog meer voor u betekenen?

Naast de standaard genoemde controle processen krijgt u ook een aantrekkelijke prijs op de volgende diensten:

 • Onderhoud van keerkleppen (legionella preventie);
 • Controle elektrische arbeidsmiddelen (alles met een stekker);
 • Controle op de verbandtrommels;
 • Controle op de rookmelders op batterij.
 • Levering Arbo materialen (w.o. rookmelders, blusdekens, verbanddozen, AED's, veiligheidssignalering, noodverlichting etc.)

Wat is er nog meer belangrijk?

 • Saval is ISO9001 gecertificeerd;
 • Saval werkt uitsluitend met gecertificeerd personeel (meer info op de website van Saval);
 • U ontvangt een certificaat van de keuring;
 • Saval verleent structureel sponsoring aan Stichting Kind & Brandwond;

Saval Handblusser Bio

Waarom heeft Dactari voor Saval gekozen?

Uw belang is ons belang! Wij willen uitsluitend onze naam verbinden aan partijen die hun dienstverlening waar kunnen maken voor een aantrekkelijke prijs. Daarnaast was er nog één punt van doorslaggevend belang: het milieu. Saval heeft het behoud van het milieu ook hoog in het vaandel staan. Wanneer er brand is, moet deze effectief geblust worden, dat is beter voor het milieu dan het laten uitbranden. Maar gelukkig worden de meeste van de handblussers nooit gebruikt. Toch geven deze afval doordat het blusschuim 1x per 5 jaar moet worden vervangen. Saval heeft daarom de Bioclass-SC HR schuimblusser ontwikkeld met het blusschuim in een separate container in de handblusser welke apart vervangen kan worden. Op deze manier hoeft niet de hele brandblusser vervangen te worden, alleen het blusschuim. Op deze manier wordt het milieu dus minder belast!

Omdat u alles goed beveiligd wilt hebben in de praktijk (denk daarbij aan de dure kapitaalgoederen zoals röntgenapparatuur en computers, maar zeker ook aan patiënten die een nachtje over moeten blijven) is automatische branddetectie van het gootste belang. Saval kan u hierbij adviseren! Zij begeleiden het hele proces van tekening tot inbedrijfsstelling. Dat is natuurlijk niet het enige waarin zij de Nederlandse dierenartspraktijken kunnen ondersteunen. Juist door de landelijke dekking is Saval in staat om zeer doeltreffend de blusmiddelen en de vluchtwegbeveiliging te controleren in de praktijk. Daarnaast zijn de medewerkers van Saval ook expert in het controleren van "alles waar een stekker aan zit": de meeste branden beginnen nou eenmaal bij elektrische apparatuur.

BHV opleidingen

Neem contact op met Dactari wanneer u meer informatie wenst over het volgen van een BHV cursus. Dat kan individueel maar ook met de gehele praktijk (ook een leuk idee voor teambuilding!). Saval biedt gespecialiseerde trainingen voor praktijken. Het is ook mogelijk om met een aantal praktijken samen een groepstraining te organiseren. Dactari kan u hierbij ondersteunen!

Geef uw interesse door via het formulier op www.dactari.nl/voordeel.