spacer

Activiteiten

spacer

spacer

Op woensdag 14 juni heeft onze jaarlijkse Wielerdag weer plaatsgevonden. Mark van Manen, Susanne Heuving en Laurens van Zuijlen, allen werkzaam bij Dierenartsenpraktijk Hattem en Paardenkliniek Wapenveld hebben dit jaar de route samengesteld over de randen van de Veluwe en langs de IJssel. De route door dit mooie gebied is samengesteld door Mark, een fervent wielrenner, bekend met alle mooie aspecten van dit landschap. 

 

 wielerdag20171

De ontvangst was op het Vrieze’s erfgoed, een oude boerderij waar iedereen welkom geheten werd met koffie en krentenbrood. Tijdens deze ontvangst schijnt de zon al uitbundig en belooft het een mooie Wielerdag te worden. Er is dit jaar wel sprake van een andere aanpak voor de wielrenners, er gaat in groepen van maximaal 20 personen gefietst worden. De organisatie heeft besloten om met groepen te fietsen om de grote snelheidsverschillen eruit te halen en zo het veiligheidsaspect te vergroten. De eerste groep ging dan ook, na uitleg van de aanpak, vlot hierna op weg onder leiding van Joost Vermue, psycholoog en vrijwilliger en Jasper Simons, dierenarts bij de GD in Deventer. De tweede groep ging onder begeleiding van Mark van Manen en  Eelke Raven van start en Laurens van Zuijlen had zijn vader gestrikt om deze dag met hem mee te fietsen.

Susanne ging hierna met de recreanten op pad, die deze dag ook maar liefst 70 kilometer hebben afgelegd.

Voor alle groepen verloopt de route in twee grote lussen met als centraal punt Zalk waar in restaurant de Oase gezamenlijk geluncht werd. Om 12 uur waren de eersten binnen en de volgende groepen volgden al snel. Zoals gebruikelijk werden de kroketten met veel smaak genuttigd. Ook werd er tijdens dit rustmoment dankbaar gebruik gemaakt van de zonnebrand die Susanne meegenomen had. Na een uurtje werd het signaal voor vertrek gegeven en zaten alle deelnemers weer vlot op de fiets voor het tweede gedeelte van de route. 

wielerdag20172 wielerdag20173

Rond half 4 kwamen de eerste fietsers aan bij Vrieze’s erfgoed na een geslaagde en heerlijk zonnige fietsroute. De boerderij op Vrieze’s erfgoed ligt langs een kanaal en deze was dan ook snel gevonden door een aantal deelnemers op zoek naar wat verkoeling. Menigeen trotseerde het troebele water en ging er met fietsbroek en al in.  

Nadat alle deelnemers binnen waren, werd het buffet geopend door Renate (bestuurslid Dactari) en Rens (Henry Schein) geopend met een aantal dankwoorden voor de organisatie, voorfietsers en onze steun en toeverlaat met deze dag; Rienk Zwerver. Rienk is graag aanwezig bij de Wielerdag en is ook altijd bereid om gestrande fietsers mee te nemen. Dat bleek tijdens deze editie gelukkig niet nodig, er was namelijk sprake van maar één lekke band, één spaakbreuk en één lichte valpartij die ook direct opgelost konden worden. Zo was het mogelijk voor alle deelnemers om de route met enthousiasme uit te fietsen. 

wielerdag20177 2 wielerdag20174  

We kunnen ook dit jaar weer terugkijken op een geslaagde Wielerdag en willen alle deelnemers bedanken voor een mooie dag! Nu zal er gekeken worden hoe deze gezamenlijke dag volgend jaar ingevuld gaat worden. Dactari wil graag een wat bredere doelgroep aanspreken, zodat we van dit evenement een dag maken waar alle veterinaire collega's en studiegenoten met enthousiasme op afkomen. Wellicht een evenement met meerdere ontspanningsvormen en/of activiteiten, we houden ons graag aanbevolen voor ideeën en suggesties! Stuur ons gerust een email op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..