Collectieve Inkoop

spacer

dactari support full

spacer

jannekeJanneke ten Hoeve
Projectmanager ledencontact

spacer

Contact

Contact
06 - 468 99 168
Email
janneke@dactari.nl

Waar mensen werken, komt afval vrij. Dat moet natuurlijk op een zorgvuldige manier opgehaald en verwerkt worden. Als specialist in afval kan SUEZ u daar als geen ander mee helpen. Voor elke afvalstroom in uw praktijk bieden zij een schone en praktische oplossing.suez

SUEZ is specialist op het gebied van betrouwbaar en duurzaam afvalmanagement. Dit betekent dat zij alles in huis hebben voor de inzameling en het transport van diverse afvalsoorten. Bij SUEZ bent u verzekerd van een milieubewuste verwerking die volgt op de inzameling.

Dactari Dierenartsencoöperatie heeft met SUEZ een collectieve afspraak gemaakt en u kunt als praktijk gebruik maken van deze tarieven. Middels een pilot met een aantal praktijken zijn ervaringen opgedaan en is deze pilot is succesvol verlopen. Er is in meerdere gevallen sprake van een substantiële kostenbesparing.

SUEZ zorgt er voor dat alle wet- en regelgeving op het gebied van milieu en veiligheid wordt nageleefd. SUEZ heeft de benodigde certificaten, die vanuit de wet- en regelgeving en milieu worden voorgeschreven, in hun bezit. Mocht u zo’n certificaat nodig hebben dan kunt u deze via de volgende link vinden: http://www.sita.nl/certificaten.html >>

Nu roept het scheiden van afval ook nog wel eens wat vraagtekens op. Op het internet is hier veel over te vinden. We hebben de meest relevante informatie gebundeld en getracht hier een makkelijk leesbaar en werkbaar document van te maken. Wanneer u deze uitgebreide informatie (digitaal) wilt ontvangen, neem dan contact met ons op.

Informatie in het kort

Voor wat glas betreft kregen wij de volgende richtlijnen van SUEZ: Glas specifiek voor medicijnstoffen is gemaakt van speciaal glas. Dit glas is gehard en vaak UV-werend. Dit type glas wordt daarom ook niet geaccepteerd in de glasrecycling, waardoor onze glaspartijen kunnen worden afgekeurd. Daarom kunnen deze glazen flesjes indien leeg en gespoeld bij het normale bedrijfsafval. Flesjes waarin nog medicijnrestanten zitten en niet gespoeld zijn, worden geaccepteerd als Specifiek Ziekenhuis Afval. Kortom: – Gespoeld > bedrijfsafval Niet gespoeld > SZA (Specifiek Ziekenhuis Afval)

Een interessante websites is die van Milieu Centraal en www.recyclemanager.nl is een handige app voor op de smartphone van Milieu Centraal. Deze app vertelt u precies waar bijvoorbeeld lege chipszakken of theeglazen bij horen en bij welk afval dit weggegooid moet worden.

Bij lokale Wecycle-punten kunt u elektronica, spaarlampen, batterijen en metaal inleveren. Deze inleverpunten zijn te vinden op de site van www.wecycle.nl

Kleding kan ingeleverd worden bij H&M (levert u ook nog geld op!) http://www.hm.com/nl/longlivefashion. Schoenen kunnen ingeleverd worden bij  packmee.nl

Toners en/of inktcartridges mogen in principe bij het restafval, maar kunnen ook gerecycled worden; een mogelijkheid is om dit voor Stichting AAP te doen. Het inleveren is eenvoudig en kosteloos. U kunt als bedrijf een gratis Stichting AAP inzamelbox (voor in de wachtkamer bijvoorbeeld) aanvragen bij Eeko. De inzamelboxen worden ook kosteloos opgehaald. Als particulier kunt u uw cartridges inleveren bij een inleverpunt bij u in de buurt, kijk hiervoor op www.eekoinzamel.nl. U kunt contact opnemen met Eeko, telefoonnummer: 0570 – 85 85 11. Mailen kan ook: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. 

Wilt u weten wat de kostenbesparing voor uw praktijk zou kunnen inhouden? Heeft u interesse in een collectieve afspraak met SUEZ? Wilt u meer weten over de uitgebreide digitale afvalwijzer? Of heeft u andere vragen? Neem dan contact met ons op.

Dactari heeft vast wat zaken over het scheiden van afval voor u op een rij gezet: Download hier de Afvalwijzer (PDF) >>