Nascholing
Samen leren, goed geregeld.
Leer meer over de mogelijkheden die de verschillende intercollegiaal overlegvormen en andere vormen van nascholing bieden.
Benieuwd naar alle nationale geaccrediteerde cursussen, trainingen, intercollegiaal overleggen, leerlijnen en scholingen? Ga naar ons platform voor een compleet overzicht.
Leuk om als collega’s onderling open, eerlijk en veilig over tandheelkundige zaken van gedachten te wisselen óók als je wéét dat het beter kan. Iedereen is er om van elkaar te leren. De kleinschaligheid maakt het makkelijker om ook écht te zeggen wat je kwijt wilt.
Testimonial Dr. H.E.Booij-Vrieling
Als dierenartsen hun professionele ontwikkeling combineren, beschikken ze over een enorme hoeveelheid kennis en praktijkervaring. Bij IO zet je deze kennis en ervaring in om jezelf en anderen te ontwikkelen. Dit doe je door samen met andere deelnemers gestructureerd en in een veilige groepsdynamiek casuïstiek te bespreken onder leiding van een IO-begeleider. Je leert van elkaars kennis en ervaring en komt zo tot nieuwe inzichten en oplossingen voor in de dagelijkse praktijk.
Jouw IO-groep kan bestaan uit collega’s van dezelfde praktijk of bijvoorbeeld een groep met ZZP’ers en collega’s uit verschillende praktijken. Van nabijgelegen tot kilometers verderop. Ook de wijze van samenkomst kan variëren. Van online meeting tot overleg in de eetkamer van een opgeknapte boerderij. Je leert van de inzichten van al je groepsleden, of deze nou net zijn begonnen of al 25 jaar in de praktijk staan. Bovendien kom je samen niet alleen tot nieuwe inzichten, maar kun je ook een hoop plezier beleven.
Met ons IO-abonnement ondersteunen en ontzorgen we jouw groep bij de planning, organisatie en accreditatie van jouw bijeenkomsten.
Wil je graag IO opstarten maar kun je wel wat hulp gebruiken?
Voor een soepele opstart van een nieuwe IO-groep kunnen we een ‘startbijeenkomst’ organiseren.
Deze wordt begeleid door een ervaren begeleider en is bedoeld om elkaar te leren kennen, afspraken te maken over het vervolg en natuurlijk om direct te beginnen met IO. Een startbijeenkomst vindt plaats vanaf zeven deelnemers.
Gedurende twee avonden bespreek je eigen casuïstiek over een bepaald thema met een klein gelegenheidsgroepje dierenartsen en een specialist op dat gebied. Zo leer je van elkaars kennis, kunde en ervaring, ondersteund door de visie en wetenschappelijke onderbouwing van de specialist. Dit alles onder begeleiding van een gekwalificeerde begeleider.
Uniek aan IO is dat je zelf richting geeft aan de onderwerpen door het aanleveren van eigen casuïstiek. Daardoor kun je ook gericht antwoord krijgen op de lastige zaken waar je tegenaan loopt in de praktijk. Actieve inbreng is dan ook vereist. Voor dierenartsen zijn deze bijeenkomsten geaccrediteerd met IOD-nascholingspunten.
Deze bijeenkomsten zijn ook toegankelijk zonder intercollegiaal overleg abonnement.
We organiseren vooral open IO voor paarden- en gezelschapsdierenartsen en paraveterinairen. Mocht je niet binnen deze doelgroep vallen maar interesse hebben in IO rondom een bepaald onderwerp, laat het ons weten. Ideeën voor nieuwe onderwerpen? Neem dan contact met ons op.
Ondersteuning voor samenwerkingsverbanden en praktijken.
Het is voor samenwerkingsverbanden en praktijken mogelijk ons in te schakelen voor ondersteuning bij intercollegiaal overleg. Dit doen we momenteel al voor leerlijngroepen: VEERkracht, Kernpraktijken en Noabervets.
In een leerlijn organiseer je gedurende één of meerdere jaren nascholingsbijeenkomsten samen met een vaste groep dierenartsen. Dit kunnen lezingen, workshops of trainingen over een specifiek onderwerp zijn, maar een leerlijn kan ook gebruikt worden voor intercollegiaal overleg. Met of zonder specialist/expert. Binnen een leerlijn kun je deze leervormen afwisselen. Zo bepaal je samen met je groep wat je interessant vindt en leer je van deskundigen en van elkaar. Meer weten over onze ondersteuning? Neem contact met ons op.
Jij als veterinaire professional staat centraal tijdens intervisie bijeenkomsten. Samen met een intervisie begeleider bespreek je met je groep onderwerpen die te gaan over je persoonlijke ontwikkeling. Bijvoorbeeld:
Het mooie is dat je groepsleden soms met de meest eenvoudige oplossingen voor jouw grootste uitdagingen komen.
Een intervisiegroep opstarten? Aansluiten bij een bestaande groep? Of liever eerst wat meer informatie? Neem contact met ons op.
Als erkende paardendierenarts wil je vooral bezig kunnen zijn met de gezondheid en, indien nodig, de behandeling van paarden.
De kwaliteit van de diergeneeskunde stijgt zodra er nascholing en communicatie tussen collega’s onderling plaats vindt. Dactari biedt mij een makkelijk platform om punten voor nascholing snel bij elkaar te brengen. Daarnaast zijn ze buitengewoon makkelijk bereikbaar, meedenkend, probleemoplossend en ambitieus. Hierdoor kost het weinig tijd en moeite om jezelf te blijven ontwikkelen en vooruitstrevend te zijn.
Ik kan eenieder Dactari dan ook met enthousiasme aanbevelen en ontdek wat zij voor jou kunnen betekenen.
Marijn van Kralingen, Erkende paardendierenarts, Paardenarts Zeeland