Nascholing
Samen leren, goed geregeld.
Pasklare oplossingen voor een soepel draaiende praktijk.
Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) is wettelijk verplicht en heeft als doel een werkomgeving te creëren waar werknemers veilig en bewust kunnen werken met aandacht voor mentale en fysieke gezondheid. In samenwerking met de KNMvD, die de eerste versie RI&E beschikbaar stelde, partijen uit de Veterinaire Hub en andere organisaties uit de veterinaire markt ontwikkelden we een branche RI&E voor dierenartspraktijken.
Hoe ziet dit er praktisch uit?
Wij ontzorgen je in dit proces waarbij je een vragenlijst invult en software gebruikt voor het maken van plannen. De aangewezen coördinator binnen jullie praktijk vult de vragenlijst in om de risico’s binnen de praktijk te inventariseren. Je bekijkt welke acties benodigd zijn en stelt met behulp van de software een plan van aanpak voor de toekomst op. De RI&E wordt continu bijgewerkt volgens de laatste wettelijke eisen. Bij elke verandering in de wetgeving of de vragenlijst, stellen wij jou direct op de hoogte. Zo werk je altijd met de meest actuele informatie.
Voor het toetsen van jouw RI&E hebben wij collectieve afspraken waardoor je profiteert van financieel voordeel. Het voordeel van de branche RI&E is dat praktijken tot maximaal 25 medewerkers hun RI&E niet hoeven te laten toetsen.
Aanmelden en meer informatie
Wil je gebruik maken van de branche RI&E? Meld je aan via onderstaande button. Eerst meer informatie? Stuur een mail naar ondersteuningvoorpraktijken@dactari.nl of neem op werkdagen tussen 09.00 en 12.00 uur telefonisch contact op via 088-0321880 en vraag naar Marlies of Paul.
Wil je de ontwikkeling van jouw organisatie bevorderen zonder aanslag op je budget? Weet je niet waar te beginnen en kun je ondersteuning gebruiken? Maak gebruik van SLIM-overheidssubsidie met ondersteuning vanuit ons en geef de ontwikkeling van jouw praktijk een boost.
SLIM-subsidie vanuit de overheid heeft als doel om leren en ontwikkelen binnen het MKB te stimuleren. Hiermee ontvang je tot maximaal €25.000,- om te investeren in scholing, loopbaanontwikkeling en verbeteren van de werkomgeving van jouw team.
Wij beschikken over de kennis en expertise om jou te begeleiden bij het identificeren van de ontwikkelingsbehoeften van jouw praktijk en medewerkers.
Hieronder enkele voorbeelden om je een beter beeld te geven van de mogelijkheden:
Tweemaal per jaar (maart & september) is het mogelijk aanvragen in te dienen. Let op: de SLIM-subsidie is nog maar tot 2027 beschikbaar.
Meer weten? Neem vrijblijvend contact op met projectmanager en toegepast psycholoog Laura Infanti via ondersteuningvoorpraktijken@dactari.nl of 06 41694949.
Lees hieronder hoe de medewerkers van Arts&Dier in Klijndijk de begeleiding ervaren hebben.
Intercollegiaal overleg (IO)
Als dierenartsen hun professionele ontwikkeling combineren, beschikken ze over een enorme hoeveelheid kennis en praktijkervaring. Bij IO zet je deze kennis en ervaring in om jezelf en anderen te ontwikkelen. Dit doe je door samen met andere deelnemers gestructureerd en in een veilige groepsdynamiek casuïstiek te bespreken onder leiding van een IO-begeleider. Je leert van elkaars kennis en ervaring en komt zo tot nieuwe inzichten en oplossingen voor in de dagelijkse praktijk.
Een IO-groep kan bestaan uit collega’s van dezelfde praktijk of bijvoorbeeld een groep met ZZP’ers en collega’s uit verschillende praktijken.
Leerlijn
Het is voor samenwerkingsverbanden en praktijken mogelijk ons in te schakelen voor ondersteuning bij intercollegiaal overleg. Dit doen we momenteel al voor leerlijngroepen: VEERkracht, Kernpraktijken en Noabervets.
Het effect van psychosociale arbeidsbelasting is impactvol maar laagdrempelig te verkleinen. Denk aan het aanstellen van een interne persoon die opgeleid is tot vertrouwenspersoon. Je stelt hiermee een eerste aanspreekpunt aan voor integriteitsschending of grensoverschrijdend gedrag.
In sommige gevallen is een externe vertrouwenspersoon wenselijker. We bieden meerdere mogelijkheden:
Pakket vertrouwenspersoon
Toegang tot pool van vertrouwenspersonen incl. drie gesprekken van een uur, jaarverslag, gevraagd en ongevraagd advies, voorlichting ongewenste omgangsvormen voor het hele team en jaarlijks praktijk bezoek.
Training VertrouwensContactPersoon
Deze training is voor dierenartsen, paraveterinairen, praktijkmanagers, praktijkeigenaren en andere veterinaire professionals die de rol van vertrouwenspersoon binnen het team (willen) vervullen. Een rol waarbij uitdagende en vertrouwelijke gesprekken gevoerd worden.
Lees hier hoe deelnemers deze training hebben ervaren.
Heb ik wel een vertrouwenspersoon nodig?
Een open en veilige cultuur is essentieel voor jouw medewerkers. Maar weet je zeker dat iedereen zich comfortabel voelt om gevoelige onderwerpen te bespreken? Medewerkers geven vaak de indruk dat alles bespreekbaar is, maar velen voelen toch de behoefte vertrouwelijk met iemand in gesprek te gaan. Deze vragenlijst helpt ontdekken of binnen het team behoefte is aan een vertrouwenspersoon. Kijk hier voor meer informatie over de vragenlijst en om aan te melden.
Meer weten? Neem vrijblijvend contact op met projectmanager en toegepast psycholoog Laura Infanti via ondersteuningvoorpraktijken@dactari.nl, 06 41694949 of vraag meer informatie aan via onderstaande button. Bekijk de agenda voor de eerst volgende training.
Hieronder tref je een overzicht van onze overige diensten.