Nascholing
Samen leren, goed geregeld.
Maatschappelijk verantwoord ondernemen, onder andere door mooie initiatieven te ondersteunen.
We vinden het belangrijk onze maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen in de vorm van sponsoring en ondersteuning. We kijken hierbij steeds naar onze missie en visie. Het is onze missie dierenartsen te helpen de praktijkuitoefening te optimaliseren en onze visie hun potentieel volledig en volhoudbaar te benutten. Onderstaande initiatieven sluiten hier mooi op aan.
Studenten diergeneeskunde zijn onze praktiserende dierenartsen van de toekomst. De verschillende studieverenigingen van de faculteit diergeneeskunde organiseren allerlei extracurriculaire activiteiten. Wij sponsoren de Capita Selecta puntenregistratie van deze activiteiten in haar registers. Zo wordt kennis en scholing overzichtelijk bijgehouden. Studenten wisselen de punten na afstuderen in voor een certificaat dat hun eerste CKRD punten oplevert. Dit vervangt de papieren kaartenbak en studenten maken alvast kennis met het systeem dat zij ook na hun afstuderen gebruiken in het kader van kwaliteitsborging.
Een voormalig KI station in het land van Cuijk huisvestte oorspronkelijk het Nationaal Veeteelt Museum. Dit ging later op in het huidige Fries Landbouwmuseum. Het Landbouwmuseum speelt een belangrijke rol bij het bewaren van waardevolle sporen van allerlei landbouwactiviteiten. Rundveefokkerij, melkproductie en veeteelt zijn thema’s van steeds wisselende exposities die in het museum tentoongesteld worden. Een mooie bestemming voor sponsoring, gerelateerd aan de beroepsuitoefening van landbouwhuisdierenartsen. Kers op de taart omdat we hier een oud collega dierenarts mee ondersteunen in zijn vrijwilligersfunctie.
Tijdens een gemiddeld consult kom je tijd te kort. Behalve veterinair professional ben je tegelijkertijd laborant, sociaal medewerker, apotheker en gedragsdeskundige. De mogelijkheid om door te verwijzen naar een platform met aanvullende onafhankelijke, betrouwbare en objectieve informatie is dan ook essentieel voor huisdiereigenaren.
Dit was een belangrijke reden voor Dactari en haar leden om in 2021 tot het besluit te komen het LICG te steunen. Jaarlijks ontvangen zij een bedrag van €25.000,-. Daarnaast levert Dactari een bestuurslid voor het LICG-bestuur, op dit moment wordt die rol vervult door Guido Camps.
De ondersteuning van het LICG sluit aan op onze missie om dierenartsen te helpen de praktijkuitoefening te optimaliseren. Juiste voorlichting aan huisdiereigenaren speelt hierbij een belangrijke rol.
Onlangs is er een nieuwe intentieverklaring ondertekend door de partners van het LICG. Het LICG is heel blij dat ook Dactari weer voor een periode van 3 jaar een bijdrage wil leveren. En dat is niet alleen vanwege de financiële bijdrage van € 25.000 per jaar, maar vooral ook voor de morele support.
Huisdierbezitters vinden bij het LICG deskundige, onafhankelijke en op de praktijk gerichte informatie. Dat is juist in deze tijd waar mensen van alles horen op social media en via influencers heel belangrijk. Dierenwelzijn kan in gevaar komen indien men klakkeloos overneemt wat men via dit soort bronnen hoort.
Dierenartsen zijn belangrijke beïnvloeders van de huisdierbezitters en kunnen veel mensen bereiken. Inmiddels zijn er al veel praktijken die onze voorlichtingsdoelen helpen uitdragen via de eigen kanalen en media.
Heel hartelijk dank daarvoor!
Corina Haverlag, Coördinator en manager communicatie en marketing LICG.