Nascholing

Samen leren, goed geregeld.

Registratie

Het online platform voor het bijhouden van jouw ontwikkelingsactiviteiten en jouw kwaliteitsregister.

Ondersteuning voor praktijken

Pasklare oplossingen voor een soepel draaiende praktijk.

Accreditatie

Organiseer je nascholing? Wij helpen je met de accreditatie.

Persoonlijke ondersteuning

Samen werken aan je persoonlijke uitdagingen.

Ons Dactari Fonds

Je zal het maar hebben: een goed idee dat niet te financieren is. Wij helpen je.

Over de organisatie

Maak kennis met ons en leer meer over onze missie, visie en waarden.

Commissies

Wij laten ons adviseren door de Commissie van Advies en de Investeringsadviescommissie.

Sponsoring & ondersteuning

Maatschappelijk verantwoord ondernemen, onder andere door mooie initiatieven te ondersteunen.

Lidmaatschap

Ben jij praktiserend dierenarts? Of student diergeneeskunde?
Word kosteloos lid van onze coöperatie!

Vacatures

Kom jij binnenkort ons team versterken?

Dactari ondertekent verklaring ‘Gelijke kansen’

Meer gelijke kansen en inclusievere arbeidsmarkt

Namens Dactari tekende directeur Danse Sonneveld samen met vijftig andere bedrijven de verklaring ‘Gelijke kansen’. Samen bundelen deze bedrijven hun krachten voor meer gelijke kansen bij sollicitaties en op het werk en werken zij toe naar een inclusievere arbeidsmarkt.

Lees hieronder het originele persbericht.

 

Bedrijven, organisaties, professionals en overheid tekenen gezamenlijk voor meer gelijke kansen op arbeidsmarkt

Werkgevers, intermediairs, HR-professionals, maatschappelijke organisaties en de overheid bundelen de krachten voor meer gelijke kansen bij sollicitaties en op het werk. Op initiatief van minister Van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft een groep van ruim 50 bedrijven en organisaties vandaag de verklaring ‘Gelijke Kansen’ ondertekend. Daarmee scharen zij zich achter een beweging die toewerkt naar een inclusievere arbeidsmarkt.

Minister Van Gennip: “Iedereen verdient een gelijke kans in de zoektocht naar werk of bij promoties. Echt gelijke kansen bieden door bijvoorbeeld objectief te werven en selecteren vraagt serieuze inzet van werkgevers. Daarom is het een krachtig signaal dat een groep koplopers vandaag deze verklaring tekent. Zij vormen een inspiratiebron voor andere bedrijven en organisaties. Samen stellen we een nieuwe norm.”

Veel werkgevers zijn al actief bezig met het bevorderen van gelijke kansen op de arbeidsmarkt, onder meer via objectieve werving en selectie. Er is echter ook een grote groep werkgevers die wel de waarde ziet van gelijke kansen, maar hier nog weinig werk van maakt en ondersteuning nodig heeft.

Op initiatief van minister Van Gennip is een verklaring opgesteld, om samen met werkgevers, werkgeversorganisaties, HR-professionals en recruiters een zichtbare eerste stap richting meer gelijke kansen op de arbeidsmarkt te zetten.

Ontwikkelagenda ‘Gelijke Kansen’

Bedrijven en organisaties die de verklaring ondertekenen en aan de slag zijn of gaan om echt gelijke kansen te bieden, krijgen ondersteuning vanuit de Ontwikkelagenda Gelijke Kansen. Binnen deze Ontwikkelagenda werkt het ministerie van SZW nauw samen met werkgeversorganisaties, de Sociaal-Economische Raad (SER), HR-professionals en recruiters om ondersteuning op maat de bieden en ontwikkelen. De komende periode zal deze ontwikkelagenda verder uitgewerkt worden.