Nascholing

Samen leren, goed geregeld.

Registratie

Het online platform voor het bijhouden van jouw ontwikkelingsactiviteiten en jouw kwaliteitsregister.

Ondersteuning voor praktijken

Pasklare oplossingen voor een soepel draaiende praktijk.

Accreditatie

Organiseer je nascholing? Wij helpen je met de accreditatie.

Persoonlijke ondersteuning

Samen werken aan je persoonlijke uitdagingen.

Ons Dactari Fonds

Je zal het maar hebben: een goed idee dat niet te financieren is. Wij helpen je.

Over de organisatie

Maak kennis met ons en leer meer over onze missie, visie en waarden.

Commissies

Wij laten ons adviseren door de Commissie van Advies en de Investeringsadviescommissie.

Sponsoring & ondersteuning

Maatschappelijk verantwoord ondernemen, onder andere door mooie initiatieven te ondersteunen.

Lidmaatschap

Ben jij praktiserend dierenarts? Of student diergeneeskunde?
Word kosteloos lid van onze coöperatie!

Vacatures

Kom jij binnenkort ons team versterken?

Meld je actie aan voor de Juni Chipmaand!

Ook dit jaar organiseert het LICG de Juni Chipmaand, met als doel het belang van het chippen én het correct registreren van huisdieren extra onder de aandacht te brengen. Dierenartspraktijken spelen hierbij een cruciale rol.

In de maand juni wordt er bijvoorbeeld korting gegeven op het chippen, worden er speciale acties of evenementengeorganiseerd of werken praktijken samen met lokale asielen. Ook jouw praktijk kan meedoen!

Acties en activiteiten kunnen worden aangemeld via de professionals website van het LICG. Deze worden dan vermeld op chipjedier.nl, waar huisdiereigenaren gericht kunnen zoeken naar acties in de buurt. Hoe meer praktijken meedoen, hoe groter het bereik en de bewustwording bij het publiek.

In de LICG webshop voor professionals kunnen gratis folders “Chip je dier” besteld worden. Hierin staat duidelijke informatie voor eigenaren over chippen en registreren.

 

Een korte reminder

Voor honden is chippen en registreren wettelijk verplicht. Pups moeten vóór 7 weken gechipt zijn, een EU-dierenpaspoort krijgen, en eerst op naam van de fokker geregistreerd worden. Daarna is het de verantwoordelijkheid van de nieuwe eigenaar om de registratie over te zetten en up-to-date houden.

Voor katten is chippen nog niet verplicht, maar de overheid werkt momenteel aan wetgeving die mogelijk in 2027 wordt ingevoerd. Jaarlijks raken duizenden katten vermist, waarvan een groot deel zonder chip nooit bij de eigenaar terugkeert.

 

 

Doe mee en meld jouw actie aan – samen maken we het verschil!

Het LICG rekent ook dit jaar op de inzet van dierenartsen om gezamenlijk het belang van identificatie en registratie van huisdieren te onderstrepen.

In de LICG webshop voor professionals kunnen gratis folders “Chip je dier” besteld worden. Hierin staat duidelijke informatie voor eigenaren over chippen en registreren.